Eines de l'usuari

Eines del lloc


Barra lateral




Last news:



Cartes du Ciel is free software released under the terms of the
GNU banner GNU General Public License \


Hosted by SourceForge.net

Support This Project


ca:documentation:telescope_lx200

LX200 Telescopi interfície

Des del menú: Telescopi

** Aquest driver és obsolet i pot no funcionar amb el telescopi. Sisplau, useu el LX200 o l'ASCOM.

Connexió al telescopi

Aquesta interfície pot ser usada amb LX200, Autostar, Magellan I/II i altres sistemes que usin el protocol LX200.

Si us plau consulteu la informació del fabricant per connectar el telescopi a l'ordinador i donar corrent al telescopi. També heu de realitzar ara el procés d'inicialització del telescopi. Això cal fer-ho abans de connectar amb el programa.

Llavors useu el menú Configuració → General → Telescope per triar la interfície LX200 i obrir-ne el Panell de control. La següent finestra serà mostrada:

En fer-lo servir per primera vegada us caldrà aportar alguna informació de configuració.

Feu clic al botó “Connecta”, el quadradet ha de canviar a verd i les coordenades del telescopi s'han de veure a dalt de la pantalla.

Ara ja podeu tancar la finestra de la interfície fent clic al botó “Amaga” Consulteu l'ajuda del menú principal Telescopi per saber com fer que es mostri la posició del telescopi en el mapa o per usar l'ordre “Ves a”.

Recordeu que podeu afinar la precisió local usant en qualsevol moment l'opció “Sincro” sobre un estel pròxim.

També podeu usar el coixí virtual per moure el telescopi. Tingueu cura d'escollir el model correcte en la configuració abans d'usar aquesta funció.

Si useu un LX200 amb el mode d'apuntar d'alta precisió, el botó per continuar el desplaçament també és aquí.

Configuració de la interfície

Seleccioneu el model de telescopi que utilitzeu. Si el vostre model no és a la llista, consulteu la documentació per trobar un model compatible, i si no en trobeu cap llavors seleccioneu el model LX200 si el desplaçament hi és suportat o bé el Magellan II si no ho fos.

La taxa de refresc és el temps (en milisegons) que passa entre dues demandes de canvi de posició a la interfície. Useu un valor més petit per a un moviment del cursor més suau, si el vostre telescopi ho accepta i l'ordinador és prou potent. Useu un valor més gran per estalviar recursos a l'ordinador o si el telescopi té una taxa de sortida limitada.

Seleccioneu la precisió usada per transferir les dades entre el telescopi i el programa; això pot ajudar a millorar algun problema de comunicació. Trieu si voleu usar l'apuntament d'alta precisió del LX200. Això només pot ser activat després que connecteu el telescopi.

No us cal configurar les coordenades de l'observatori ja que això es fa automàticament a partir del lloc d'observació definit per Cartes del Cel.

En cas de problema amb la interfície podeu traçar el protocol a un fitxer tot just marcant la casella “Enregistra protocol a un fitxer de traça”.

L'última casella us permet triar de tenir aquesta finestra sempre visible a dalt de la pantalla.

Configuració del port de comunicació

Seleccioneu el port sèrie al qual hi ha connectat el telescopi (COM1,… en Windows; /dev/ttyS0 o /dev/ttyUSB0 en Linux; /dev/tty.serial1 o /dev/tty.usbserial-xx en Mac).

Poseu les altres opcions (velocitat, dades, paritat i aturada) d'acord amb les informacions del fabricant. Generalment LX200, Autostar i Magellan II usen 9600,8,N,1 però ho podeu canviar a 1200, 8, N,1 i interval: 500ms per al Magellan I.

Canvieu els valors de l'interval només si trobeu problemes de comunicació i un cop hagueu identificat el problema amb el fitxer de traça. No poseu l'interval a un valor més gran que la taxa de refresc de la pantalla precedent.

Feu clic al botó Desa configuració per mantenir-la per a la propera engegada. També deseu les opcions per defecte en el menú de Cartes del Cel per mantenir la vostra selecció d'interfície.

ca/documentation/telescope_lx200.txt · Darrera modificació: 2018/01/24 17:26 per antoni