Eines de l'usuari

Eines del lloc


Barra lateral
Last news:Cartes du Ciel is free software released under the terms of the
GNU banner GNU General Public License \


Hosted by SourceForge.net

Support This Project


ca:documentation:menufile

Menú Arxiu

Carta nova

La nova versió 3.x de Cartes del Cel us permet obrir diverses finestres amb mapes independents. L'avantatge és que podeu visualitzar simultàniament mapes per a diferents llocs, o data i hora o configuració de la presentació.

Després de crear uns mapes nous podeu manipular-los amb el menú Finestres maximitzar, minimitzar, tancar o fins i tot canviar-ne les mides fent lliscar amb el ratolí les arestes dreta i/o inferior.

Obre

Aquesta opció us permet d'obrir un mapa del cel desat amb anterioritat, amb la seva configuració pròpia de lloc i de temps.

Desa-ho com...

Desa el mapa que està actiu actualment en un arxiu que podrà ser obert en un futur amb l'opció Obre

Tanca la carta

Tancarà el mapa actiu en cas que en tingueu més d'un obert.

Save Image...

La carta del cel activa es desa com un fitxer d'imatge. Podeu triar el format PNG, JPEG o BMP.

Imprimeix

Tria la configuració i imprimeix el contingut de la pantalla a un destí determinat, independentment de si es tracta d'una impressora real o bé un fitxer.

Podeu imprimir una capçalera amb el text descriptiu, i un peu amb la llegenda de la carta.

La impressió pot ser en color com en la pantalla, o en blanc i negre. També es pot triar l'orientació, els marges i el nombre de còpies.
Si la impressora es configura com un fitxer .bmp també és possible usar el mètode de blanc i negre invertit, amb el cel de fons de color negre.

La orientació per defecte és horitzontal (païsatge), per reflexar millor el format de la pantalla i obtenir un resultat semblant al què es mostra. Si volguéssiu imprimir en orientació vertical (retrat) seria recomanable que reféssiu el format de la finestra de pantalla per ajustar l'enquadrat i els objectes què s'hi veuen.Vista prèvia de la impressió

Aquesta opció només és visible quan trieu una impressora real en la configuració de més avall.

Mostra una imatge de la sortida impresa fent servir la configuració actual per tal d'estalviar paper quan ajusteu aquestes opcions.Opcions impressió

Configura la impressora per imprimir el contingut de la pantalla. Hi ha tres opcions:

  1. Impressora del sistema: Facilita configurar una impressora real.
  2. Postscript: Dirigeix imprimeix a un fitxer postscript. Aquest és el camí si voleu un fitxer vectorial que més endavant podreu convertir a PDF o SVG. En Windows cal que tingueu instal·lat el Ghostscript i el GsView32, correctament configurats en el path. Només pot treballar amb la versió 7.xx del GsView32
  3. Fitxer de mapa de bits (Bitmap): Us permet imprimir el mapa en un fitxer BMP. Cal tenir ben configurat el camí (path) de l'executable MsPaint.


Surt

Just això, tanca el programa Cartes del Cel.

ca/documentation/menufile.txt · Darrera modificació: 2016/02/07 19:00 per antoni