Eines de l'usuari

Eines del lloc


Barra lateral
Last news:Cartes du Ciel is free software released under the terms of the
GNU banner GNU General Public License \


Hosted by SourceForge.net

Support This Project


ca:documentation:pictures

Imatges

Des del menú: Configuració → Imatges…

Hi ha dos llocs per administrar les imatges amb format .fit:

Imatges de catàleg DSO (Cel profund)

Des del menú: Configuració → Imatges → Catàleg imatges DSO

Cartes del Cel pot mostrar els objectes de cel profund en el mapes d'una manera més realista en forma d'imatges FITS. Això pot ser independent de la presentació de símbols per als objectes de cel profund. I ho pot fer en qualsevol camp de visió, depenent de la mida de la imatge.

Abans que SkyChart pugui fer això, el programa necessita categoritzar totes aquestes imatges i carregar-ne les característiques en una base de dades. Ho fa per un escanejat del directori on teniu posades les imatges, usualment és el subdirectori data/pictures de la vostra instal·lació de Cartes del Cel.

Si cal, podeu posar en l'àrea d'entrada un camí alternatiu cap a un altre directori o indicar-lo fent clic en la icona del directori d'imatges, a la dreta.
Si us plau, noteu que no heu d'especificar el subdirectori que conté els fitxers fits, sinó el directori pare. Això és així perquè s'hi afegiran més subdirectoris a mida que en el futur hi hagi més catàlegs d'imatges.

Quan l'escanejat s'hagi acabat obtindreu el missatge: Hi ha xxxx imatges catalogades (9894 ja en la versió beta 3.x).
Si romangués sense cap imatge, rellegiu altre com aquest paràgraf de més amunt.

Cal que marqueu la casella “Mostra les imatges en la carta”, al peu de la finestra, o bé en la icona de la barra d'objectes “Mostra les imatges”. Altrament no veuríeu cap imatge en el mapa. Es pot variar la lluminositat i el contrast de les imatges.

Si encara no heu instal·lat cap d'aquestes imatges, us puc recomanar que descarregueu i instal·leu el paquet d'imatges SAC a http://www.ap-i.net/skychart/en/download .Fons

Des del menú: Configuració → Imatges… → Fons

Aquí podeu obrir un fitxer d'imatge FITS a mostrar entrant-hi el nom de fitxer. Després d'una instal·lació nova el directori per defecte pot ser un d'aquests o /home/[user]/cartes_du_ciel/pictures per al Linux. En aquest directori hi trobareu usualment el darrer fitxer FITS que hagueu baixat dels recursos DSS. (anomenat “$temp.fit”). Podeu indicar el directori de qualsevol altra font de fitxers FITS. Per exemple, si ja vàreu instal·lar el paquet d'imatges SAC http://www.ap-i.net/skychart/en/download amb una instal·lació típica de Cartes del Cel, podeu obrir imatges FITS d'objectes de cel profund en el vostre mapa des del directori /usr/share/apps/skychart/pictures/sac (Linux) o C:\Fitxers de programa\Cartes del Cel\data\pictures\sac (Windows). El mapa actiu serà reposat d'acord amb la configuració de la imatge seleccionada.
Podeu variar-ne l'escala de visualització, la lluminositat, el contrast i la transparència. Cal que marqueu la casella “Mostra aquesta imatge” per activar la presentació.DSS Realsky

Des del menú: Configuració → Imatges → DSS RealSky

Cartes del Cel pot mostrar imatges FITS per a qualsevol lloc del mapa. Aquesta finestra està pensada per configurar de quines fonts s'obtenen aquestes imatges. Les podeu baixar d'Internet, o si teniu el conjunt de CD-ROM de RealSky, des del vostre lector de CDs.

DSS en línea

Si esteu connectat a Internet, podeu baixar imatges FITS des del Digital Sky Survey (DSS). En la caixa de diàleg podeu especificar quin conjunt d'imatges voleu obtenir.
La mida de les imatges que demaneu està limitada pel camp de visió. Usualment, no podreu obtenir imatges quan feu servir un camp de visió més gran de dos graus d'arc. Com més gran és el camp, més altes són les probabilitats que la vostra demanda es tanqui, o que no sigui suportada pel servidor en absolut. Heu de tenir present que generar la imatge per a la descàrrega menja molta memòria de la CPU en el lloc del servidor, per tant us cal tenir paciència.

Per saber més com carregar una imatge del DSS, feu clic aquí .
Per saber com mostrar aquestes imatges, feu clic aquí .
I per llegir més sobre la configuració dels recursos per baixar de la xarxa aquestes imatges, premeu aquí .

Descarregar arxiu

Useu aquesta secció per arxivar en el PC les imatges DSS que baixeu des d'Internet.
Podeu definir aquí el directori a usar per a l'arxiu i si voleu o no confirmsció abans d'arxivar-lo.
Vegeu la pestanya següent per a les opcions sobre com mostrar les imatges desades.

RealSky

Aquí podeu indicar el camí on es troba el CDrom de RealSky en el vostre PC. Heu d'indicar el subconjunt de CDs, el lloc on hi ha els fitxers auxiliars, el camí del vostre lector de CDs i el lloc on els fitxers temporals poden ser desats.
Podeu especificar si desitgeu triar una placa d'una llista i la mida límit de la imatge.

Arxiu d'imatges

Aquí podeu triar com mostrar les imatges desades.
Només podeu elegir per utilitzar les imatges en format FITS que incloguin la informació WCS. Hi ha molts programaris que us permeten fer la reducció astromètrica de les vostres imatges, i també solucions en línia.

La llista pot incloure fins a deu directoris on el programa podrà buscar imatges per mostrar en el mapa.

Trieu en la primera columna si voleu que un directori sigui actiu ara.

La segona columna és el propi directori. Estigueu sempre segur que incloeu el directori seleccionat per a l'arxiu automàtic de les imatges DSS descarregades.

L'última columna indica la quantitat d'imatges que es coneix en la base de dades del programa. Si haguéssiu afegit manualment imatges en algun dels directoris caldrà que feu clic a “Escaneja els arxius” per actualitzar-ne els afegits.

Podeu triar si voleu mostrar les imatges en el mapa i si hi voleu una etiqueta amb el nom del fitxer d'imatge.
També podeu decidir el màxim nombre d'imatges a mostrar en un únic mapa. Considereu la pèrdua d'eficiència si n'hi poseu massa quantitat.
Podeu usar la finestra de Llista d'imatges amb un clic dret del ratolí sobre el mapa per canviar aquesta configuració en la presentació d'un sol mapa i també per afegir altres imatges a més de la triada automàticament pel programa.

ca/documentation/pictures.txt · Darrera modificació: 2015/11/06 20:44 (edició externa)