Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


ZijbalkNieuws:


Cartes du Ciel is gratis uitgegeven software onder de voorwaarden van de
GNU banner GNU General Public License \


Hosted by SourceForge.net

Support This Project


nl:documentation:telescope_ascom

FIXME This page is not fully translated, yet. Please help completing the translation.
(remove this paragraph once the translation is finished)

ASCOM Telescope interface

Via het menu: Telescoop → Telescoop

Deze interface kun je gebruiken voor alle telescoop-monteringen die door het ASCOM Platform worden ondersteund. Het werkt alleen onder Windows. Kijk op http://ascom-standards.org voor de laatste driver versie en voor meer informatie. Via Instellingen → Systeem → Telescoop kun je de Ascom interface selecteren en kun je het Controle venster openen.

De eerste keer dat je de Ascom interface gebruikt, moet je met Select de juiste driver voor je montering selecteren en wat configuratiegegevens instellen afhankelijk van de montering die je gebruikt.

De Advanced setting knop opent een venster met instellingen die je normaal gesproken niet hoeft te wijzigen.
Dit wordt nu alleen gebruikt om de equatorial system equinox te dwingen wanneer deze foutief wordt geinterpreteerd door een driver.

Klik op de “Connect knop”, de kleur moet nu naar groen worden en de telescoop coördinaten worden weergegeven.

Je kunt nu de geografische coördinaten en de tijd op de montering instellen met gebruikmaking van de computer. Dit zou normaal gesproken niet nodig moeten zijn wanneer je montering al goed was ingesteld voor je deze met de computer verbond.

Om ruimte op je beeldscherm te houden kun je het interface venster sluiten door op de “Hide” knop te klikken. Raadpleeg het hoofdmenu Telescoop om meer te leren over de telescoop-positie op de kaart of hoe je de Goto mogelijkheden kunt benutten.

Je kunt ook altijd de lokale zwenknauwkeurigheid vergroten door een klik op de knop “Synchroniseer telescoop” wanneer je weet dat de telescoop exact gericht is op het object dat je geselecteerd hebt.

De configuratie opties sla je op wanneer je het venster verbergt. Om je interface keuze permanent te maken, sla je instellingen op via Instellingen → Sla nu configuratie op.


nl/documentation/telescope_ascom.txt · Laatst gewijzigd: 2015/11/06 20:43 (Externe bewerking)