Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


ZijbalkNieuws:


Cartes du Ciel is gratis uitgegeven software onder de voorwaarden van de
GNU banner GNU General Public License \


Hosted by SourceForge.net

Support This Project


nl:documentation:status_bar

Statusbalk

Je vindt de statusbalk onderaan je kaartvenster. Het is in twee delen verdeeld: het coördinaten deel links, en een informatie samenvatting rechts.

barre_statut_gauche.jpg Hier vind je twee regels die de actuele coördinatenpositie van de muiscursor op de kaart weergeeft. De bovenste regel toont de positie in het coördinatenstelsel dat je voor de kaart hebt ingesteld. De onderste regel toont de coördinatenpositie in het equatoriale stelsel, behalve als je de kaart al ingesteld had staan op equatoriale coördinaten. Dan zal de onderste regel de positie in het Altitude-Azimut coördinatenstelsel tonen.

Je kunt gemakkelijk van coördinatensyteem van de weergegeven kaart veranderen via de knoppen in de coördinatensysteem groep links van de kaart.
Voor de weergegeven equatoriale coördinaten in je kaart kun je ook kiezen op welke equinox je je coördinaten systeem baseert. Bekijk hiervoor de tab Kaart, coördinaten via Instellingen → Kaart, coördinaten dialoogvenster. Als er in vinkje staat in de checkbox Expert modus, dan kun je de equinox en epoche zelf instellen.

Rechts

Als je een object selecteert zal dit deel van de statusbalk een samenvatting tonen uit de beschikbare informatie van het object:

barre_statut_droite.jpg

  • Equatoriale coördinaten van het object. Je kunt bepalen welk van equatoriale coördinaattypen het programma zal weergeven door dit in te stellen in het onderste deel van het eerste tab in Instellingen → Kaart, coördinaten → Kaart, coördinaten .
  • Het eerste deel van de gedetailleerde informatie. (Het begint met de catalogus korte benaming, de object-identificatie en verdere karakteristieken van het object. Het type is gecodeerd zoals deze gedefinieerd zijn in de lijst van objecten.)
nl/documentation/status_bar.txt · Laatst gewijzigd: 2015/11/06 20:43 (Externe bewerking)